بسیاری از مردم جهان علاقه ی زیادی به سازهای زهی دارند و در بسیاری از سبک های موسیقی سنتی و مدرن، از سازهای زهی برای آهنگسازی استفاده می شود. با رسانه دانلود آهنگ پارسیانه ، به انواع و سبک های مختلف موسیقی دسترسی داشته باشید .یادگیری سازهای زهی هم همانند سایر سازها دشوار است و تنها چیزی که سبب می شود این دشواری اسان شود، علاقه ی فردی شماست.
ساز باغلاما که ریشه ی ترکی دارد، نوعی ساز زهی با ۷ سیم است که خود سیم ها به ۳ دسته تقسیم می شوند. این ساز با ساز دیوان که نوع دسته بلند باغلاما است، از یک خانواده شناخته می شوند و در یک گروه قرار دارند. از این ساز در موسیقی های ترکی و آذری و کردی و… استفاده می شود.
ساز بانجو:
ساز بانجو یک ساز آفریقایی است که از چهارسیم تشکیل شده و در سبک موسیقی های جاز، کانتری، موسیقی های آفریقایی، آمریکای لاتین وبومی ایرلندی و… به گوش می رسد.
ساز بربط (عود)
این ساز به عنوان یک ساز ایرانی شناخته می شود که اکنون در کشورهای عربی و شمال آفریقا شهرت زیادی یافته است. این ساز دارای شکمی گلابی شکل است. علت نام بربط که بر روی ساز نهاده شده از بر به معنای سینه و بط به معنای مرغابی گرفته شده است. پس ظاهر گلابی شکل این ساز به سینه ی مرغابی تشبیه شده است.
بربط دارای ۱۰ سیم است و به صورت تک نواز یا دو نواز قابل اجرا است.
تار:
ساز زهی بعدی، تار است. تار یک ساز ایرانی است که در موسیقی سنتی خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد. تار دارای ۵ سیم بود که علامحسین درویش، از استادان بزرگ موسیقی سنتی ایران، به آن ششمین سیم را اضافه کرد.
تار آذربایجانی:
تار آذربایجانی به نوعی از تار گفته می شود که دارای ۱۱ سیم و شکلی مشابه ساعت شنی است. این ساز در هویت موسیقی آذربایجان نقش مهمی را ایفا کرده است.
این ساز در ارکسترها استفاده می شو و دسته ای بلندتر از تار معمولی با شکمه ای بزرگتر دارد. تار باس دارای ۳ سیم است که از سیم های عادی ضخیم تر هستند.
تنبور:
یکی از سازهای زهی ایرانی است که سه سیم دارد و بدنه ی آن معمولا از چوب توت ساخته می شود. دسته ی بلند و بدنه ای گلابی شکل با عمق زیاد دارد.
قپوز (چگور)
این ساز یکی از سازهای زهی آذری است که بدنه ای یک تکه (قبلا چند تکه بود) و ۷ الی ۸ سیم ساخته شده است که با زخمه زنی می توان صدای این ساز را نواخت.
نوعی ساز زهی چکشی است که معروف ترین نوع آن در ایران، سنتور می باشد.
دیوان
دیوان از خانواده ی سازهای باغلاما است و ریشه ی آن کردی می باشد. کردهای کردستان و عراق و ایران و ترکیه، از این ساز در موسیقی های خود به وفور استفاده می کنند
دوتار
یکی از سارقای مضرابی معروف موسیقی ایرانی، دوتار می باشد. دوتار دارای دو تا جهت نواختن است و معمولا برای زخمه زنی بر آن، از ناخن استفاده می کنند.
رباب
این ساز نیز مانند سی تار دارای ۱۸ الی ۲۱ سیم است که از بین این ها ۴ سیم اصلی است و بقیه جهت تشدید صدا به کار برده می شوند. خواستگاه این ساز نیز مربوط به خراسان دوره ی اسلامی (افغانستان و ایران شامل آن بودند) است.
سه تار سازی دیگر از موسیقی ایران است که دارای ۴ تار است که جنس آن ها از برنز و فولاد می باشد. برای نواختن این ساز زیبا، باید از ناخن شصت و اشاره استفاه کرد و معمولا با دست راست نواخته می شود.
سلانه
سلانه سازی است که توسط سیامک افشاری و حسین علیزاده بازسازی شده است و از سازهای کهن ایرانی به شمار می رود. این ساز اکنون دارای ۱۲ سیم است.
سی تار
یکی از سازهای هندی معروف از خانواده ی سازهای زهی می باشد و دارای کاسه ای به شکل گلابی است. این ساز از ۷ سیم اصلی و ۱۱ تا ۱۳ سیم تشدید ساخته شده است.
سنتور
دارای دو ضربه ی چوبی است و سازی به شکل ذوزنقه از خانواده ی سازهای زهی شمارده می شود. این ساز از گروه سازهای دولسیمر است. این ساز ۷۲ سیم دارد.
شهتور
یک ساز ایرانی است که توسط علیرضا حجازی ساخته شده است که فعلا تنها نوازنده ی حرفه ای این ساز نیز خود ایشان است. این ساز از سه تکه ی بهم پیوسته ساخته شده است و مانند نسخه ی پیشرفته ی سنتور است.
این ساز ترکیبی از سه تار و تنبور و تار است. این ساز داری ۶ سیم برای نواختن است و جزو سازهای سنتی موسیقی ایران شمارده می شود.
قیژک (قیچک)
قیژک یک ساز زهی است که با آرشه نواخته می شود. نوع بزرگتر آن هم همانند ویولن سل، با آرشه ی ویولن سل نواخته می شود. تعداد سیم های این ساز معمولا ۴ عدد است.
صراحی
این ساز با خواستگاه ایرانی خود در موسیقی سنتی ایران کاربرد دارد و خواستگاه آن نیز کشور ایران می باشد. این ساز را محمدرضا شجریان در کنسرت خود در سال ۸۸ رونمایی کرد.
کرشمه
سازی دیگر از استاد محمدرضا شجریان که با تغییراتی در ساز عود ساخته شده است. صدای این ساز نیز نزدیک به صدای ساز عود می باشد. کرشمه در سال ۱۳۸۸ رونمایی شد.
کنترباس
این ساز از سازهای زهی اکستری معروف، در غرب می باشد. ساز کنترباس دارای ۴ سیم است و بم ترین ساز زهی به شمار می رود.
اجاره خودرو شاسی بلند در تهران